kurs nosework

 

Följ UHAC på

Uppsala hund och aktivitetscenter

UHAC:s Nose Work kurser

 

 

Vår grundkurs i Nose Work är en komplett kurs för klass 1.

Skicka gärna ett mail till kontakt@uhac.se att du är intresserad av att gå en grundkurs om det inte finns någon planerad i shopen.

Kursen är på 6-7 tillfällen och totalt 12-14 timmar beroende på antal deltagare. Det är inte ovanligt att kursdeltagarna gör godkänt doftprov strax efter kursslut.

Våra instruktörer har lång erfarenhet av allt från specialsök till personsök och spårarbete, alla har en SBK instruktörs utbildning i botten.

Vi har mest erfarenhet samlat på ett och samma ställe, vi har anordnat flera inofficiella tävlingar samt har en av domarna som tillgång.

Vi har lång kunskap för att ta emot reaktiva hundar (hundar som gör utfall mot andra hundar och eller människor). En av grundtankarna då Nose Work skapades var just att hjälpa hundar med problembeteende att göra av med sin negativa energi genom nosarbete för att de skulle bli mer harmoniska och lättare att hantera. Det stämmer bra, hundarna får en uppgift som de älskar att utföra och de har lättare att koppla av och vila då nosarbetet är mycket tröttsamt.

 

Vår kompletta grundkurs innehåller:

Grundinlärning för behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonsök. Test av doftprovet. Markeringsinlärning.

Vi går igenom sökstruktur, fokusering, starter och belöningar, sökteknik, vi filmar och analyserar, vi går igenom allt om regler och om tävling.

Lägg därtill problemlösning och individuell utveckling, vi lär alla hundar att älska att arbeta och vi lär förarna att bli bra på att läsa sin hund!

 

Efter avslutat kurs erbjuds fortsatt träning i ”UHAC Nose Work”, en träningsgrupp med ca 100 medlemmar. Här finns väldigt mycket kunskap samlat och här finns träningskompisarna! Kostnadsfritt, enda kraven är att man är medlem i UHAC samt har gått en grundkurs i Nose Work.

Mer info hittar du här...

 

Vi utbildar tävlingsfunktionärer.

Vi erbjuder Nose Work sökutveckling för ekipage som har höga ambitioner.

Efter grundkurs har vi fortsättningskurser och tävlingskurser.

 

 

 

Nose Work sökutveckling

 

Lägg en god grund för kommande officiella Nose Work tävlingar!

 

Kursen är för dig som har gått en grundkurs och/eller har kunskap i de fyra olika momenten. Minst bör hunden kunna eukalyptus. Vi jobbar vidare med att individuellt utveckla hundarnas och förarnas kunskaper.

Kursen är både för dig som vill bli bättre på att läsa din hund och för dig som vill prestera bra på tävling.

Vi jobbar med nivåsök, frisök, distraktionsdofter, banor samt kombinerade dofter, hur domaren dömer. Allt för att du ska bli säker inför tävling.

Vi jobbar med hundarna på större utmanande banor, svårare doftkällor och följer din och din hunds utveckling. Vi lär oss även doftspridning och hantering av doftämnen.

 

 

Vill du ha valuta för dina kurspengar, välj en Nose Work kurs på UHAC!

 

Uppsala Hund och Aktivitetscenter | Bankgiro: 427-2787 | Plusgiro: 51 85 49-1 | SWISH: 123 681 92 39

 

Copyright @ All Rights Reserved