Freestyle

 

Följ UHAC på

Uppsala hund och aktivitetscenter

FREESTYLE

 

Freestyle/heelwork to musik (HtM) är en växande sport i Sverige. Sporten innebär att man gör ett valfritt program till musik tillsammans med sin hund. I freestyle väljer man själv vilken musik man vill ha, vad som passar till sin hund. Man anpassar musiken till hundens förutsättningar och temperament/tempo. Det finns inga obligatoriska rörelser i freestyle, men det är vanligt att man ser att hunden snurrar, hoppar, går slalom mellan förarens ben till exempel. Man får använda rekvisita och klä ut sig själv, men det är helt frivilligt.

 

En annan variant av freestyle är HtM. Även här skapar man ett program till den musik man själv valt. I HtM finns det 10 fasta positioner intill föraren som ska användas, och endast 25 % av programmet får vara freestylerörelser. I ett freestyle-program får HtM positionerna endast utgöra 25 % av programmet.

 

I både freestyle och HtM bedöms samarbetet mellan hunden och föraren, hur man har anpassat rörelserna till musiken och vilken svårighetsgrad rörelserna har. Bedömningen sker i tre kategorier: Precision och samarbete, innehåll och tolkning av musiken. I varje kategori kan man få som högst 10 poäng, och totalpoängen blir summan av alla kategorier.

 

I vår träningsgrupp i UHAC har vi roligt tillsammans! Vi hjälper och stöttar varandra för att komma vidare med våra program. Man behöver inte tävla för att vara med och träna. I gruppen har vi alla kommit olika långt, från att precis ha börjat att tävla till att ha kommit ända till klass tre. Välkommen till vår grupp!

 

Vi finns också på Facebook - UHAC freestyle träningsgrupp

Uppsala Hund och Aktivitetscenter | Bankgiro: 427-2787 | Plusgiro: 51 85 49-1 | SWISH: 123 681 92 39

 

Copyright @ All Rights Reserved